Paint problem with CVO Breakout

Discussion in 'Softail Models' started by Roulph, Sep 12, 2019.

  1. Roulph

    Roulph Member

    18
    11
    0
    upload_2019-9-12_12-12-44.jpeg

    This is 2013 CVO breakout till today this problem has kept reoccurring the dealer has replaced the tank with a new tank 4 times eventually I got them to spray the tank black and gave up on the custom paintwork that is part of the CVO appeal Since the dealer sprayed the tank black the problem has come back 3 more times. This week it is back at the dealer with the same problem has anyone else had this problem if so how did you resolve it. I have 3 other Harleys and have never had a paintwork problem before - Richard Kuala Lumpur, Malaysia.

    upload_2019-9-12_12-12-44.jpeg
     
  2. Jeff Klarich

    Jeff Klarich Experienced Member Contributor

    5,583
    183
    695
    Wow, that is unreal.
     
  3. Harley Cruiser

    Harley Cruiser Member

    15
    1
    0
    Are you using any additive in the gas? Have they checked the vent?
     
  4. Roulph

    Roulph Member

    18
    11
    0
    Just standard fuel from Shell I use it on all my bikes no additives
     
  5. Harley Cruiser

    Harley Cruiser Member

    15
    1
    0
    Have they checked the vent?
     
  6. Breeze3at

    Breeze3at Experienced Member

    5,056
    153
    268
    Does the bike spend a lot of time outside and near the ocean? Did all the tanks show the same rust area? That is terrible.
     
  7. SilverFoXD

    SilverFoXD Junior Member Contributor

    459
    48
    26
    Could there be something under that chrome tank strip reacting with the atmosphere? That strip is the common denominator with the tank corrosion.

    Keep us posted on what you find.
     
  8. jamesearl

    jamesearl Well-Known Member

    2,584
    103
    429
    Not the 1st problem with a tank on a CVO I've heard about.Or paint problem.
     
  9. joel

    joel Senior Member

    1,509
    103
    297
    I also remember reading about a similar problem and did search the CVO forum but came up with nothing.
    I also think the apron has something to do with the problem being the rest of your tanks paint looks good from the picture. Unless you have another area with the similar condition.
    What is the humidity in your area and are you close the salt water?
    Could be condensation under the apron causing the condition.
    I would be removing the apron the day after a rain when the tank has heated up to see if it has condensation buildup.
     
  10. jamesearl

    jamesearl Well-Known Member

    2,584
    103
    429
    It's like 2 dissimilar metals are reacting.